Set-jetting; reizen naar een bestemming die je kent van tv of uit een film

Set-jetting is de reistrend waarbij succesvolle films en tv-series de keuze van reisbestemmingen en excursies beïnvloeden. Succesvolle films geven je het gevoel zelf op die bestemming te zijn. Voor de reizigers die de bestemming écht willen beleven, heeft TUI heeft een lijst samengesteld met uitstapjes uit de TUI Collection; Go Set-jetting!

Set-jetting – Reizen naar een bestemming die je kent van tv of film

Films en tv-series hebben de kracht om de interesse in specifieke bestemmingen en bezienswaardigheden aanzienlijk te vergroten. Denk aan het effect op Nieuw-Zeeland na “Lord of the Rings”, Sicilië na het laatste seizoen van “White Lotus”, en King’s Cross Station als de thuisbasis van Platform 9¾ in “Harry Potter”. De film releases die gepland staan voor 2024 hebben eveneens het potentieel om mensen te inspireren en aan te moedigen om deze locaties te bezoeken. TUI biedt op deze bestemmingen op maat gemaakte reizen aan voor reizigers en licht de volgende zes specifiek uit:

santorini Argylle
Photo by Matthew Waring on Unsplash

De film Argylle: Santorini Villages Tour, Santorini Set-jetting

De recent uitgebrachte actiekomedie en spionagefilm is gefilmd op diverse locaties, waaronder Griekenland. De iconische witte huizen met blauwe daken van Santorini vormen het decor voor veel scènes. Toeristen hebben de mogelijkheid om zelf de schilderachtige dorpjes op Santorini te verkennen, zoals Magalochori en Emporeio. Reizigers kunnen tevens genieten van een panoramisch uitzicht vanaf het Profitis Ilias-klooster, dat zich bevindt op het hoogste punt van het eiland.

Lees hier de recensie van het boek Argylle

Montego Bay Jamaica Set Jetting
Photo by Alexander John on Unsplash

De film Bob Marley, One Love: Kingston & Blue Mountains Tour, Montego Bay

Deze biografische film werpt een blik op het leven van de befaamde Jamaicaanse zanger, songwriter en reggaelegende Bob Marley. Ontdek nog meer over zijn leven en erfenis tijdens de TUI Collection-tour door zijn thuisstad Kingston. Je bezoekt het Bob Marley Museum, gevestigd in zijn laatste woning, en Emancipation Park, dat bekend staat om het beeldhouwwerk van het Redemption Song.

Lees hier de filmrecensie van Bob Marley

Dubai dessert safari set jetting
Photo by Haris khan on Unsplash

Set-jetting – De film Dune Part Two: Dubai Desert Safari, Dubai

Het eerste deel van Dune heeft maar liefst zes Oscars gewonnen, en de verwachtingen zijn opnieuw hooggespannen voor de terugkeer van Paul Atreides (Timothée Chalamet), Chani (Zendaya), en de woestijnplaneet Arrakis op het witte doek. Voor Dune-fans die op zoek zijn naar een exotisch avontuur, biedt een woestijnsafari in Dubai een onvergetelijke ervaring. Onder begeleiding van een ervaren chauffeur verken je de uitgestrekte woestijnduinen, terwijl de eindeloze zee van zand zich uitstrekt langs de horizon. Zo’n avontuur sluit je natuurlijk af met een heerlijke barbecue in een traditioneel Arabisch kamp midden in de woestijn.

Lees ook deze blog over Djedda

Punta cana dominicaanse republiek
Photo by Joshua Wilkinson on Unsplash

De film Arthur the King – Los Haitises National Park Tour, Punta Cana

“Arthur the King” vertelt het verhaal van de sterke band tussen een Zweedse avonturier en een zwerfhond tijdens een jungletocht in Ecuador. Ondanks dat de film zich afspeelt in Ecuador, zijn de opnames gemaakt in de Dominicaanse Republiek. Als je als kijker van de film zelf wilt genieten van de prachtige natuur, dan is deze TUI Collection-tour door het Los Haitises National Park een uitstekend vertrekpunt. Tijdens een kleine boottocht slinger je langs unieke rotsformaties in het water en vaar je door weelderige mangroves.

Forum Romanum Italie Set Jetting
Photo by Roman Wimmers on Unsplash

De film Gladiator 2 – Rondleiding door het Colosseum en het Forum Romanum, Rome Set-jetting

Ruim 20 jaar geleden won “Gladiator” vijf Oscars, waaronder Beste Film en Beste Acteur (Russell Crowe). Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aankondiging van een vervolg op deze epische film nu al voor ophef zorgt. Voor diegenen die zelf de sfeer van het Romeinse Rijk willen ervaren, is een tour in een kleine groep absoluut een aanrader. Onder begeleiding van een lokale gids komt de geschiedenis van dit iconische amfitheater tot leven, inclusief huiveringwekkende details over de gladiatorengevechten die daar plaatsvonden. Bovendien breng je een bezoek aan de ruïnes van het Forum Romanum, het oude centrum van het sociale, commerciële en politieke leven in Rome.

Lees ook deze blog over Sicilië

3 leeuwen  Tsavo East National Park
Photo by A P on Unsplash

De film Mufasa The Lion KingNgutuni en Salt Lick 2-daagse safari, Mombasa

In 1995 behaalde “The Lion King” twee Oscars. Het aankomende vervolg neemt ons dit jaar mee terug naar de Afrikaanse savanne om dieper in te gaan op de oorsprong van Mufasa, de koning van de Pride Lands en vader van Simba. Voor wie ooit de adembenemende vlaktes van Afrika heeft aanschouwd, zal erkennen dat deze animatiefilm het landschap op een natuurgetrouwe wijze weergeeft. Ervaar de weidse uitzichten en uitgestrekte savannes van Afrika tijdens een tweedaagse safari in het Tsavo East National Park. Gedurende de safari krijg je de kans om leeuwen, olifanten, giraffen en zebra’s te bewonderen in hun natuurlijke habitat. En als de lucht helder is, kun je in de verte zelfs de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro aanschouwen.

nieuw zeeland the hobbit jet setting
Photo by T L on Unsplash

Set-jetting nog een paar populaire plekken

Mensen willen vaak de plaatsen bezoeken die ze hebben gezien in hun favoriete films of televisieprogramma’s. Hier zijn nog een paar populaire landen en plekken voor set-jetting:

  • Nieuw-Zeeland: Met de prachtige landschappen diende Nieuw-Zeeland als de achtergrond voor de “Lord of the Rings” en “The Hobbit” trilogieën.
  • IJsland: Het unieke en ruige landschap van IJsland heeft gediend als decor voor tv-series zoals “Game of Thrones.”
  • Kroatië: De historische stad Dubrovnik in Kroatië is het toneel geweest voor King’s Landing in “Game of Thrones.”
  • Schotland: De schilderachtige Schotse landschappen en kastelen werden gebruikt in films zoals “Braveheart” en “Harry Potter.”
  • Marokko: De exotische sfeer van Marokko heeft gediend als achtergrond voor films zoals “Gladiator” en “Lawrence of Arabia.”
  • Ierland: Het pittoreske landschap van Ierland is te zien in films zoals “Star Wars: The Force Awakens” en tv-series zoals “Game of Thrones.”
  • Verenigd Koninkrijk: Londen en het omliggende platteland zijn vaak te zien in films en tv-shows, zoals de James Bond-films en “Sherlock.”
  • Thailand: De prachtige stranden en exotische locaties in Thailand zijn te zien in films zoals “The Beach” en “James Bond: The Man with the Golden Gun.”
  • Verenigde Staten: Hollywood en locaties in steden als New York en Los Angeles trekken set-jettingfans aan vanwege hun frequente verschijningen in films en tv-shows.
footer 8
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *