Vliegen zonder kinderen, een adult only zone bij Corendon

Vliegen met of zonder kinderen? Heb jij een voorkeur? Veel mensen zien kinderen in een vliegtuig als irritatiepunt. Zeker als ze niet bij jou horen. Een vlucht kan behoorlijk impactvol zijn op volwassenen. Laat staan bij kinderen. Corendon komt z’n reizigers tegemoet op een vlucht naar Curacao. Hier zit nu een adult only zone namelijk! Een bepaald gedeelte van het vliegtuig is gereserveerd voor volwassen publiek.

a view of the wing of an airplane as the sun sets vliegtuig

Informatie vliegen zonder kinderen

Ik moet eerlijk zeggen, toen ik zelf nog geen kinderen had heb ik stiekem weleens gewenst dat ik op een vlucht zou zitten zonder kinderen. Want natuurlijk hebben gezinnen met kinderen ook een vliegtuig nodig om op hun bestemming te komen, maar als je nu net de hele reis naast een huilende baby of jengelende peuter zit: dat is nu niet echt een relaxed begin van je vakantie. Van een vliegtuig zonder kinderen kon ik toen wel dromen, maar dat was er toen volgens mij nog niet. Maar daar heeft Corendon sinds kort iets op bedacht: een adult only zone!

Een adult only zone op vluchten van Corendon

Sinds november vorig jaar heeft Corendon een Only Adult zone aan boord van haar vluchten tussen Amsterdam en Curaçao* georganiseerd. Deze zone in het vliegtuig is bedoeld voor reizigers die zonder kinderen reizen en voor zakenreizigers die in een rustige omgeving willen werken. Tegelijkertijd heeft de introductie van de Only Adult zone ook voor ouders met kinderen een positief effect. Zij hoeven zich minder zorgen te maken om mogelijke reacties van medepassagiers als hun kind wat drukker is of huilt. Corendon is de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij die een adult only zone heeft geïntroduceerd.

Hoe ziet zo’n adult only zone bij vliegen zonder kinderen er dan uit?

De Only Adult zone is te vinden in het voorste deel van het vliegtuig en bestaat uit negen XL-stoelen met extra beenruimte en 93 standaardstoelen. De zone wordt fysiek afgescheiden van de rest van het vliegtuig door middel van wanden en gordijnen, waardoor een afgeschermde omgeving ontstaat die bijdraagt aan een rustige en ontspannen vlucht. Een stoelreservering in de Only Adult zone kost € 45 euro per enkele reis. En een XL-stoel in de Only Adult zone kost € 100 euro per enkele reis. De Only Adult zone is toegankelijk voor passagiers vanaf 16 jaar en ouder.

Vliegen zonder kinderen man sitting on gang chair with feet on luggage looking at airplane koffer reizen

Caribische gerechten aan boord van de vluchten naar Curaçao

Naast het vliegen zonder kinderen in de Only Adult zone heeft Corendon op hun directe vluchten naar Curaçao nog niets nieuws: Caribische gerechten aan boord van de vlucht!
Deze authentieke Caribische gerechten zijn samengesteld door Justin Niesen, chef-kok van restaurant Mondi. Passagiers kunnen genieten van een smakelijk pasteitje als snack en een warme maaltijd. Ze hebben de keuze uit Antilliaanse Stobá met vlees, chicken coconut of een vegetarische variant met bloemkool of rode biet geserveerd met een salade, broodje, toetje en een drankje naar keuze. Op de nachtvlucht van Curaçao naar Amsterdam wordt er geen snack geserveerd maar een Continental ontbijt in Mondi stijl. Zo begint het vakantiegevoel dus al echt in het vliegtuig!

vliegtuig vliegen corendon

Grappige flight safety video

Wat ook nog wel heel leuk is om te melden, is dat op deze rechtstreekse vlucht naar Curaçao een supergrappige flight video te zien is, met daarin heel veel bekende Nederlanders. Jandino speelt een aantal van zijn bekende typetjes, maar ook Wendy van Dijk, John Williams, Rico Verhoeven en Najib Amhali spelen een rol. Gelukkig hoef je niet persé te wachten op een vlucht naar Curaçao met Corendon, maar kun je ook nu al genieten van deze video, want deze is hieronder te bekijken!


Benieuwd naar tips voor je reis naar Curacao kijk deze blog

footer 6
Spread the love


1 gedachte over “Vliegen zonder kinderen, een adult only zone bij Corendon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *